Hösten 2004. En omfattande vandaliseringsvåg drar genom Mellansverige. Gruppen som ligger bakom har kopplingar till den nazistiska rörelsen och vill starta en revolution.

December 2005. En vallokal attackeras med en brandbomb. Några som påstår sig utgöra en svensk gren av al-Qaida har utfört handlingen och hotar med nytt våld.

Februari 2006. På McDonald’s i Nyköping hittas en gömd brandbomb.En militant vänstergrupp tar på sig attentatsförsöket och menar att avsikten var att döda så många som möjligt.

Extremister är historien om tre uppmärksammade politiska våldsaktioner de senaste åren. En nära berättelse om människorna bakom attentaten. Magnus Sandelin diskuterar också omgivningens och samhällets syn på extrempolitiska rörelser. Varför uppfattas viss politisk fundamentalism som harmlös tonårsrevolt, medan annan som ren, oförsvarlig ondska?

Beställ boken här.

Pressröster:

”Ett av det här årets mest läsvärda – och provocerande – reportage som framförallt lever på Sandelins enastående skickliga berättande. Nöjesguiden kan bara lyfta på hatten och gratulera till en journalistisk bragd.”
Nöjesguiden

Sandelins gärningsmannaprofiler bidrar till att kasta ljus över terrorismens infrastruktur
Upsala Nya Tidning

”Ett utomordentligt viktigt dokument.”
Svenska Dagbladet

”Sandelin skriver initierat om fenomenet extremism och drar paralleller till sin egen tid som vänsteraktivist i ungdomsåren.”
Arena

”Magnus Sandelin förenar grävande journalistik med utmärkt berättarkonst.”
Bibliotekstjänst

”Tack Magnus Sandelin. Din bok behövs på redaktionerna”
Journalisten

”En intressant och aktuell inblick i attentatsmännens sinnen och ett dokument över vår tid.”
ETC

”En välskriven och angelägen bok som ger en intressant inblick i extremismens dunkla skrymslen och ställer ett antal välmotiverade frågor.”
Nya Lidköpings-Tidningen

Sandelins bog giver på interessant vis et indblik i de letantændelige menneskers tankeverden
Politiken (Danmark)