Facebook
Facebook
Google+
https://www.magnussandelin.se/borlangebo-poserar-med-efterlyst-is-terrorist
Follow by Email
RSS
Bild

Här poserar den 25-årige Borlängebon tillsammans med den internationellt efterlyste IS-terroristen Denis Cuspert. Det är 25-åringen som själv har maskat sitt ansikte på bilden.

På en bild som den 25-årige svenske dawahaktivisten ”Abdelfatah AbuMaidah” publicerat på sin facebooksida idag poserar han tillsammans med den internationellt efterlyste IS-terroristen Denis Cuspert.

Cuspert, eller Abu Talha al-Almani som han kallar sig, var tidigare en framgångsrik rapartist i Tyskland under namnet ”Deso Dogg”. Han konverterade till islam och anslöt så småningom till ”Islamiska staten i Irak och Sham” 2012. Sedan februari i år är Cuspert internationellt efterlyst för terrorism, såväl av FN som USA. Han är också efterlyst i sitt hemland Tyskland misstänkt för inblandning i terrorrelaterade aktiviteter där.

Av amerikanska UD klassas han som en så kallad Specially Designated Global Terrorist. Han har enligt de amerikanska myndigheterna framträtt i en rad videofilmer från Islamiska staten, bland annat en från november 2014 där han håller i ett huvud från en avrättad fånge.

”Denis Cuspert is a foreign terrorist fighter and operative for ISIL, a designated foreign terrorist organization. Cuspert joined ISIL in 2012 and has appeared in numerous videos on its behalf, the most recent dating from early November, in which he appears holding a severed head he claims belongs to a man executed for opposing ISIL.”

Svenske ”Abdelfatah AbuMaidah”, som inte är hans riktiga namn, är 25 år och har varit mycket aktiv i så kallad dawahverksamhet i framförallt Borlänge. Han har arrangerat möten och föreläsningar med inriktning på ungdomar, med syfte att sprida den typ av islam som han sympatiserar med. På nätet har han varit tydlig med sina extrema sympatier för bland annat Islamiska staten. De senaste dagarna har han publicerat statusuppdateringar på sin facebooksida som tyder på att han nu befinner sig i ett område kontrollerat av IS.

Uppdatering 30/10:

Denis Cuspert uppges ha dödats i ett amerikanskt flyganfall den 16 oktober 2015.

Dela gärna artikeln på sociala medier så att fler får läsa den: