Facebook
Facebook
Google+
https://www.magnussandelin.se/is-jihadisten-fran-borlange-uppmanar-till-mord-i-sverige
Follow by Email
RSS
Abdi Fitah Ahmed terroruppmaning 23 september 2015

Den tidigare Borlängebons tweet från 23 september.

Den 25-årige Borlängebo som nyligen anslöt till Islamiska staten uppmanar på twitter sina meningsfränder i Sverige som inte själva kan resa till ”kalifatet” att mörda shiamuslimska flyktingar. Shiamuslimer är IS främsta fiende, och många av dem som nu kommer till Sverige har flytt terrorn från bland annat Islamiska staten.

Det är andra gången sedan i somras som en svensk IS-jihadist öppet uppmanat till terrorism i Sverige. I juni uppmärksammade bloggaren Torbjörn Jerlerup och tidningen GT hur Göteborgaren Michael Skråmo på sin facebooksida uppmanat människor i Sverige att genomföra bombattentat.

Den här typen av terroruppmaningar är en påminnelse om allvaret i att människor från Sverige och andra länder ansluter till Islamiska staten. Säkerhetstjänster bedömer att jihadresorna till Syrien och Irak för närvarande är det största säkerhetshotet mot EU, eftersom de kan inspirera till attentat (vilket redan har skett i flera fall).

Den tidigare Borlängebon publicerade i somras en bild på sig själv och den efterlyste IS-terroristen Denis Cuspert på sin facebooksida. Han har sedan dess varit en ivrig propagandist för Islamiska staten i sociala medier. På twitter berättar han från om livet under terrorgruppens styre. Där varvar han vardagsanekdoter och bilder på mat han äter, med hyllningar till stupade kamrater, antisemitiska utfall och uppmaningar till jihad.

Dela gärna artikeln på sociala medier så att fler får läsa den: